Min som är ca 6mån och har hittils ätit pureer!
Mer och mer färdig mat ju äldre han blir!
Skriver ner tips och ideer här som jag hittar! Testar mig fram här hemma men såklart jag kommer ta det i Levis takt,,och dela med mig av lite recept vi gör hemma Men än så länge duger mest burkmat!!
Mycket av maten jag lagar gör jag till hela familjen men anpassar mycket efter Levi eller tar ur mat till han innan jag kryddar lite extra till resten av familjen!
Nu är det hög tid att införa fil eller yoghurt som smakportion på menyn. Även mjölk som dryck kan ersätta vattnet vid vissa måltider. 5 dl om dagen är rekomendationen och då skall du räkna med all slags fil, mjölk, yoghurt och välling
Recept:
Fiskburgare:
4 portioner 250 gr torskfile 250 gr laxfile 1 tsk salt 1 gul lök 1 msk flytande margarin 2 msk ströbröd 2 ägg vitpeppar
Tina ev djupfryst fisk. Dela i bitar och lägg i en matberedare. Kör till färs tillsammans med saltet Finhacka löken och mjukstek i margarinet Tillsätt lök, ströbröd, ägg och vitpeppar och kör några varv Skölj en skärbräda och dina händer med kallt vatten så blir det lättare att forma färsen till burgare och så klibbar dem sig inte fast så lätt på skrärbrädan Stek burgarna gyllenbruna, några minuter på varje sida Varva salladsblad, gurka, tomat med burgaren och smaksätt med dressingen
4 portioner 400 gr djupfryst file av torsk 1 ägg 1 tsk salt 1/2 dl ströbröd 2 msk flytanda margarin
Gör så här:
Skär den nästan helt tinade fisken i 2 cm tjocka skivor Vispa upp ägget. Blanda salt och ströbröd på en tallrik Vänd fisken i det uppvispade ägget och därefter i ströbrödet Bryn matfettet lätt i en stekpanna, lägg i fisken och stek på bägge sidor i ca 3-5 min tills ytan blir lätt ljusbrun Servera med potatismos och kokta morötter
Räcker till 6 stora pannkakor 3 ägg 3 dl vetemjöl 6 dl mellanmjölk 1/2 tsk salt 2 tsk socker flytande margarin
Gör så här:
Knäck äggen och vispa upp dem i en skål Tillsätt 1 dl vetemjöl. Späd därefter med 1 dl mjölk och vispa till en smidig smet Häll sedan i omgångar ner resten av mjölet och späd allteftersom med mjölken. Tillsätt till sist salt och socker och låt dra en stund Stek pannkakorna på medelvärme i flytande margarin tills dem fått gyllenbrun färg
Fyllningar:
Äpple&kanel:
3 äpplen kanel socker flytande margarin Skiva äpplena i tunna skivor och doppa dem i kanelsockerblandningen Stek dem mjuka i lite margarin
1 år, nu kan dem äta det mesta:
SvaraRaderaNu är det hög tid att införa fil eller yoghurt som smakportion på menyn.
Även mjölk som dryck kan ersätta vattnet vid vissa måltider.
5 dl om dagen är rekomendationen och då skall du räkna med all slags fil, mjölk, yoghurt och välling
Recept:
Fiskburgare:
4 portioner
250 gr torskfile
250 gr laxfile
1 tsk salt
1 gul lök
1 msk flytande margarin
2 msk ströbröd
2 ägg
vitpeppar
Tillbehör:
Salladsblad
gurkskivor
tomatskivor
hamburgarebröd
hamburgaredressing
Gör så här:
Tina ev djupfryst fisk. Dela i bitar och lägg i en matberedare. Kör till färs tillsammans med saltet
Finhacka löken och mjukstek i margarinet
Tillsätt lök, ströbröd, ägg och vitpeppar och kör några varv
Skölj en skärbräda och dina händer med kallt vatten så blir det lättare att forma färsen till burgare och så klibbar dem sig inte fast så lätt på skrärbrädan
Stek burgarna gyllenbruna, några minuter på varje sida
Varva salladsblad, gurka, tomat med burgaren och smaksätt med dressingen
Hemlagade fiskpinnar:
SvaraRadera4 portioner
400 gr djupfryst file av torsk
1 ägg
1 tsk salt
1/2 dl ströbröd
2 msk flytanda margarin
Gör så här:
Skär den nästan helt tinade fisken i 2 cm tjocka skivor
Vispa upp ägget. Blanda salt och ströbröd på en tallrik
Vänd fisken i det uppvispade ägget och därefter i ströbrödet
Bryn matfettet lätt i en stekpanna, lägg i fisken och stek på bägge sidor i ca 3-5 min tills ytan blir lätt ljusbrun
Servera med potatismos och kokta morötter
Mellanmålstips:
Mellanmålstips:
SvaraRaderaPannkakor med fruktfyllning:
Räcker till 6 stora pannkakor
3 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mellanmjölk
1/2 tsk salt
2 tsk socker
flytande margarin
Gör så här:
Knäck äggen och vispa upp dem i en skål
Tillsätt 1 dl vetemjöl. Späd därefter med 1 dl mjölk och vispa till en smidig smet
Häll sedan i omgångar ner resten av mjölet och späd allteftersom med mjölken. Tillsätt till sist salt och socker och låt dra en stund
Stek pannkakorna på medelvärme i flytande margarin tills dem fått gyllenbrun färg
Fyllningar:
Äpple&kanel:
3 äpplen
kanel
socker
flytande margarin
Skiva äpplena i tunna skivor och doppa dem i kanelsockerblandningen
Stek dem mjuka i lite margarin