Ca 1år

3 kommentarer:

  1. 1 år, nu kan dem äta det mesta:

    Nu är det hög tid att införa fil eller yoghurt som smakportion på menyn.
    Även mjölk som dryck kan ersätta vattnet vid vissa måltider.
    5 dl om dagen är rekomendationen och då skall du räkna med all slags fil, mjölk, yoghurt och välling

    Recept:

    Fiskburgare:

    4 portioner
    250 gr torskfile
    250 gr laxfile
    1 tsk salt
    1 gul lök
    1 msk flytande margarin
    2 msk ströbröd
    2 ägg
    vitpeppar

    Tillbehör:

    Salladsblad
    gurkskivor
    tomatskivor
    hamburgarebröd
    hamburgaredressing

    Gör så här:

    Tina ev djupfryst fisk. Dela i bitar och lägg i en matberedare. Kör till färs tillsammans med saltet
    Finhacka löken och mjukstek i margarinet
    Tillsätt lök, ströbröd, ägg och vitpeppar och kör några varv
    Skölj en skärbräda och dina händer med kallt vatten så blir det lättare att forma färsen till burgare och så klibbar dem sig inte fast så lätt på skrärbrädan
    Stek burgarna gyllenbruna, några minuter på varje sida
    Varva salladsblad, gurka, tomat med burgaren och smaksätt med dressingen

    SvaraRadera
  2. Hemlagade fiskpinnar:

    4 portioner
    400 gr djupfryst file av torsk
    1 ägg
    1 tsk salt
    1/2 dl ströbröd
    2 msk flytanda margarin

    Gör så här:

    Skär den nästan helt tinade fisken i 2 cm tjocka skivor
    Vispa upp ägget. Blanda salt och ströbröd på en tallrik
    Vänd fisken i det uppvispade ägget och därefter i ströbrödet
    Bryn matfettet lätt i en stekpanna, lägg i fisken och stek på bägge sidor i ca 3-5 min tills ytan blir lätt ljusbrun
    Servera med potatismos och kokta morötter

    Mellanmålstips:

    SvaraRadera
  3. Mellanmålstips:

    Pannkakor med fruktfyllning:

    Räcker till 6 stora pannkakor
    3 ägg
    3 dl vetemjöl
    6 dl mellanmjölk
    1/2 tsk salt
    2 tsk socker
    flytande margarin

    Gör så här:

    Knäck äggen och vispa upp dem i en skål
    Tillsätt 1 dl vetemjöl. Späd därefter med 1 dl mjölk och vispa till en smidig smet
    Häll sedan i omgångar ner resten av mjölet och späd allteftersom med mjölken. Tillsätt till sist salt och socker och låt dra en stund
    Stek pannkakorna på medelvärme i flytande margarin tills dem fått gyllenbrun färg

    Fyllningar:

    Äpple&kanel:

    3 äpplen
    kanel
    socker
    flytande margarin
    Skiva äpplena i tunna skivor och doppa dem i kanelsockerblandningen
    Stek dem mjuka i lite margarin

    SvaraRadera