Men är ju faktiskt gott att baka lite eget att bjuda på till tex mellis eller kvällsmat!
Vart sugen på nybakat och då va ju kruxet ingen jäst hemma som det ska vara till det mesta! Plus ville baka nåt som gick snabbt och lätt utan att behöva jäsas!!
Kollade runt lite och blandade ihop en egen liten kompott från lite olika rec jag hittade!! Vart LYCKAT!!
SUPERGODA OCH MIN 9ÅRIGA SON bara älskar dom!!
Förbered att smörja 2plåtar eller lägg på bakplåtspapper
Och ta fram alla grejerna!
450-500 g (9 dl - 1 l) vetemjöl (spara ca1dl till utbakning)
4 tsk bakpulver
1-2 tsk socker
1/2-1 tsk salt
100 g margarin
3 dlmjölk
1..Blanda ihop dom torra ingredienserna i en bunke.
2..Mixa ner smöret med en elvisp (samma som du vispar grädde med)
3..häll sen ner mjölken och vispa runt (byt till dom slingriga)
4..knåda ihop degen på bakbord och rulla ut den till en läng och dela upp i mindre bitar som du rullar i
handen och trycker ut lite på plåten!
Vispa upp ett ägg som du penslar med (eller mjölk)Strö över vallmofrön eller riven ost (jag använde ost på ena plåten
och vallmofrön på resten! Gör man som man vill! Går ju även sikta lite mjöl på!!
In i ugnen på 250 grader i ca 8-10minuter (lite gyllenbruna
Servera med nåt gott pålägg :-)))
Ett tips byt ut 1dl mjöl mot tex vetekli, mixade havregryn så blir det lite grövre! Eller nåt annat du föredrar!!
Eller riv ner morötter, eller varför inte russin eller nåt annat gott och nyttigt!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar